Bokanmeldelse «Abel Eik – Drapsmenn» av Rune Angell-Jacobsen

Abel Eik - Drapsmenn av Rune Angell-Jacobsen

Den andre krim-boken om Abel Eik – Drapsmenn, av Rune Angell-Jacobsen.

– En spennende bok om overvåkning og drap!

Forfatteren Rune Angell-Jacobsen har skrevet over 100 bøker. Han har blant annet skrevet bokserien «Amerika!».

Han har også skrevet en krim-serie om Abel Eik. Den andre boken i denne serien heter «Abel Eik -Drapsmenn».

Bakgrunn:
Abel arbeider som proforma sikkerhetssjef i selskapet Figen Trading, som eies av Bente Figen. Han ble ansatt for å oppklare drapet på faren hennes, statsråd Karl Figen. Etter at denne saken var avsluttet, bestemte Bente seg for å bruke en del av formuen på å bekjempe organisert kriminalitet, og Abel fortsatte å arbeide for henne med dette for øyet.
Han har bakgrunn fra Hærens jegerkommando og Forsvarets spesialkommando. Abel har også arbeidet som journalist i en Oslo-avis hvor han fikk sparken samme dag som samboeren Siv Lund forlot ham – begge hendelser skyldtes Abels høye alkoholkonsum. Etter dette forsøker han å legge om livsstilen.
To av jegerkameratene hans, Roger «Makaber» Magervær og Johnny «Dyret» Dyrstad, er nå politifolk som arbeider med organisert kriminalitet.

Litt fra boken:

Et brutalt drap på en tidligere politimann avslører et omfattende og nådeløst mafianettverk i Oslos underverden. Den tidligere kommandosoldaten Abel Eik blir engasjert for å bistå politiet i den kompliserte etterforskningen, og han har en helt spesiell interesse i saken: Drapsofferet var som en bror for ham den gangen de to var jegere sammen i Forsvaret. At den dreptes syv år gamle datter så faren bli likvidert, gjør ikke Abel mindre motivert for å finne morderen. Men ikke alle i politietaten er like fornøyd med at Eik er dratt inn i etterforskningen.
Da Abels ekskjæreste Siv forsvinner sporløst, trekkes han lenger inn i det nådeløse komplottet, og han skjønner fort at noen følger med på hver eneste bevegelse han gjør…

Sammen med sin kompanjong Bente Figen må Abel Eik sette sammen bitene i det intrikate puslespillet før flere liv går tapt, og når flere kvinner setter følelsene hans i sving, må Abel ta noen valg som kan være avgjørende for hans fremtid. Men rekker han å gjøre det før det er for sent?

Dette er en spennende bok om overvåkning og drap.

Men jeg synes at 430 sider ble litt i det meste laget…
Jeg synes også språket til tider var noe tungt.

Jeg likte derfor mye bedre den første og tredje boken i serien om Abel Eik.
Den 4. og 5. har jeg ikke fått lest ennå.

Men alle bøkene er actionfylte bøker hvor handlingen stadig får nye overraskende vendinger.

Kallenavnene til Abel’s kamerater, henholdsvis «Makaber» og «Dyret», setter en ekstra morsom vridning på bøkene i serien om Abel Eik.

Terningkast: 4

Boken jeg leste var et anmeldereksemplar fra forlaget.

Tittel: Abel Eik – Drapsmenn
Forfatter: Rune Angell-Jacobsen
Utgitt: 2011
ISBN: 978-82-8268-393-7
Språk: Bokmål
Sider: 431
Forlag: Aller forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *