Bokanmeldelse «Abel Eik – Dødelig komplott» av Rune Angell-Jacobsen

Abel Eik - Dødelig komplott av Rune Angell-Jacobsen

Bokanmeldelse «Abel Eik – Dødelig komplott»

– En lettlest bok om overvåkning, drap og dødelig komplott.

Forfatteren Rune Angell-Jacobsen har skrevet over 100 bøker. Han har blant annet skrevet bokserien “Amerika!”.

Han har også skrevet en krim-serie om Abel Eik. Den tredje boken i denne serien heter “Abel Eik – Dødelig komplott”.


Bakgrunn:

Abel arbeider som proforma sikkerhetssjef i selskapet Figen Trading, som eies av Bente Figen. Han ble ansatt for å oppklare drapet på faren hennes, statsråd Karl Figen. Etter at denne saken var avsluttet, bestemte Bente seg for å bruke en del av formuen på å bekjempe organisert kriminalitet, og Abel fortsatte å arbeide for henne med dette for øyet.
Han har bakgrunn fra Hærens jegerkommando og Forsvarets spesialkommando. Abel har også arbeidet som journalist i en Oslo-avis hvor han fikk sparken samme dag som samboeren Siv Lund forlot ham – begge hendelser skyldtes Abels høye alkoholkonsum. Etter dette forsøker han å legge om livsstilen.
To av jegerkameratene hans, Roger “Makaber” Magervær og Johnny “Dyret” Dyrstad, er nå politifolk som arbeider med organisert kriminalitet.

Litt fra boken:

Et forkullet lik blir funnet i en utbrent bil på Finnskogen. Mye tyder på at den døde er Mads Klavemo, en av toppene i det organiserte mafianettverket på Østlandet. Den brutale menneskesmugleren og drapsmannen er sporløst forsvunnet, og flere aktører står klare til å overta Klavemos kriminelle nettverk.

Da tidligere jeger i Spesialstyrkene Abel Eik og hans nåværende sjef Bente Figen mottar anonyme tips om saken, ber politiet om deres bistand. Abel og Bente kastes inn i en labyrint av narkotika, trafficking og hevn, der mennesker ofres for makt og penger.

Etter hvert som etterforskningen avslører et hensynsløst og utspekulert komplott, oppdager Abel at flere av kvinnene i hans liv er i fare. I jakten på skruppelløse og hevngjerrige drapsmenn, må Abel selv slåss for livet i kampen for å redde dem han bryr seg om.

Dette er en spennende og fartsfylt bok om Abel Eik.
En lettlest bok om overvåkning, drap og dødelig komplott.

Denne boken har bare 223 sider, noe som jeg synes er akkurat passe lengde på en slik bok.

Alle bøkene i serien om Abel Eik er actionfylte, og handlingen får stadig nye overraskende vendinger.

Kallenavnene til Abel’s kamerater, henholdsvis “Makaber” og “Dyret”, setter en ekstra morsom vridning på bøkene.

Terningkast:5

Boken jeg leste var et anmeldereksemplar fra forlaget.

Tittel: Abel Eik – Dødelig komplott
Forfatter: Rune Angell-Jacobsen
Utgitt: 2013, 2. opplag
ISBN: 978-82-8268-805-5
Språk: Bokmål
Sider: 223
Forlag: Aller forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *