Bokanmeldelse Livsglede- En selvbiografi av Margit Sandemo

En historie om Margit Sandemo’s godt skjulte hemmeligheter.

Margit Sandemo er født på Toten i 1924. Hun har skrevet totalt 176 bøker, og har solgt nærmere 40 millioner bøker. Seriene hun er blitt mest kjent for er: Sagaen om Isfolket (47 bind skrevet i perioden 1982-1989), Heksemesteren (skrevet i perioden 1991-1994), Sagnet om Lysets Rike (1995-2000), De svarte ridderne (2000-2003), Blålys! (2004), og Trollruner(2005-2007).

Bøkene hennes er kjent for å inneholde både trolldom og mystikk. Margit Sandemo begynte å skrive bøker først da hun var 40 år gammel.

Boken «Livsglede – En selvbiografi» er hennes første bok, hvor hun skriver om seg selv, og dette i en alder av 86 år.


Her røper hun en del godt skjulte hemmeligheter, og åpner seg virkelig for leseren.
Bolen er lettlest og svært interessant, og til tider kommer hun med utrolig morsomme og lunefulle kommentarer. Hun forteller om nær familie, venner og andre bekjente. Forfatteren har flyttet flere ganger mellom Norge og Sverige.

Hun forteller også om tragiske hendelser som voldtekter og overgrep som barn. Dette har ført til at hun ofte går inn i lengre perioder med hukommelsessvikt og fortrengninger. Dette kaller hun selv «Mørket».

Margit Sandemo har også kontakt med sin skytsengel, og ser ofte overnaturlige hendelser enn det allmenheten kan oppfatte. Dette kaller hun «Det andre».

Selv har jeg kun lest noen få av bøkene i serien om Isfolket. Men denne biografien fikk meg til å fatte enda mer interesse for Margit Sandemo’s bøker, og har derfor et ønske om å fordype meg mer i disse spennende romanene.

Boken anbefales for alle Sandemo’s lesere, og også for de som synes det er spennende å lese om mystikk og uforklarlige hendelser. Margit Sandemo har virkelig en interessant historie å fortelle.

Margit Sandemo har en utrolig livsglede, og ville svært gjerne ha levd det samme livet sitt på nytt, hvis hun kunne velge. Kun med noen små endringer i hennes fremtreden, samt oppfatning av mennesker som krysser hennes vei.

Skrevet av Øyvind Sommerstad, 11. desember 2011 kl 22:30

Tittel: Livsglede – En selvbiografi
Forfatter: Margit Sandemo
Utgitt: 2010
ISBN: 978-82-03-19800-7
Språk: Norsk
Sider: 290
Forlag: Aschehoug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *