Bokanmeldelse Bunnen av himmelen av Stein Morten Lier

Bunnen av himmelen av Stein Morten Lier

Dette er nok en spennende krim av Stein Morten Lier.
Boken er lettlest med sine mange og korte kapitler.
Det synes jeg er veldig positivt.

Hvis du vil lese mer om Stein Morten Lier og den første krimboken hans, «Catch», har jeg skrevet en anmeldelse om denne også.
Boken handler også denne gang om politietterforsker Anka Volden, som får i oppdrag å finne ut hvem som har dret en ung kvinne i Oslo.


Flere grove voldtekter preger hovedstaden.

Handlingen i boken veksler på en fin måte mellom blind vold i Oslo, det strengt bevoktede Rauøy fort på en øy utenfor Fredrikstad, og krigføring i Afghanistan.

Mariangela jobber i Belgia, som en betrodd rådgiver for EU-kommisjonen. En dag blir plutselig leiligheten hennes utsatt for både innbrudd og brann, og hverdagen hennes blir snudd opp – ned, med trusler og vold fra ukjente gangstere.

Elitesoldater i Afghanistan med posttraumatiske stresslidelser blir plassert til eksperimentell «behandling» av en gal militærlege på Rauøy fort.

Boken «Bunnen av himmelen» minnet meg endel om spenningsfilmen «Shutter Island», men jeg likte denne boken av Stein Morten Lier desto bedre. Dette er en fengende og intens bok, hvor spenningen bygger seg mer og mer opp underveis.

Anbefales!

Av Øyvind Sommerstad, 29.06.2012 19.50

Tittel: Bunnen av himmelen
Forfatter: Stein Morten Lier
Utgitt: 2011
ISBN: 9788203350320
Språk: Bokmål
Sider: 341
Forlag: Aschehoug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *