Bokanmeldelse 50 anbefalte turer på vestlandet

Flotte luftige dagsturer på Vestlandet

50 anbefalte turer på Vestlandet

Forfatteren Per Lars Tonstad har laget en praktfull bok om turmuligheter på Vestlandet.

Boken «50 Anbefalte turer på Vestlandet» er en strukturert og oversiktlig bok som er delt inn i ulike fylker: Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Hvert av fylkene inneholder i overkant av 10 forslag til turer. De fleste turforslagene er dagsturer.


Noen av turene er lette turer som ikke krever særlig anstrengelse, mens andre turer er toppturer for godt trente og fjellvante turfolk. Enkelte av turene krever klatreutstyr og nødvendige klatreferdigheter.

Hver av turene er gjennomgående beskrevet over 4 sider. Den første siden består av et stort oversiktsbilde samt en liten introduksjon. Den andre og tredje siden består av info og bilder fra området. Den fjerde siden består av et oversiktskart, og annen fakta i forbindelse med turen.

Totalt sett får leseren en fin oversikt over hver tur, i og med at turene er omtalt med type tur, vanskelighetsgrad, høydeforskjell, lengde i km, tid, kart og overnattingsmuligheter.

Forfatteren har tatt med mye interessant historie forbundet til stedene, og det er tydelig at han har gjort et svært godt forarbeid. Historien går ved flere anledninger tilbake til steinalderen. Boken har også en fin litteraturliste, for den som ønsker å lære mer om stedene.

Av de mest kjente turstedene kan nevnes Preikestolen, Følgefonna, Hardangervidda, Aurlandsdalen, Lærdal, Jostedalsbreen og Trollheimen.

Turer til Jæren, Odda, Hurrungane, Stadlandet, Eikesdal, Geiranger og Runde er selvsagt også tatt med.

Det er ekstra spennende å lese om steder som man kanskje ikke hadde tenkt å besøke. Leseren får åpnet øynene for nye tur-steder, enten det dreier som om toppturer, fiskemuligheter eller en lett rusletur med barnevognen.

Storbyer som Stavanger, Bergen, Molde og Kristiansund har alle flotte turområder i umiddelbar nærhet. Disse områdene bør oppleves og benyttes enda mer.

Boken er «et must» for alle som kunne tenke seg en fin tur på Vestlandet.

Av Øyvind Sommerstad, 15. desember 2011, kl. 12:00

Tittel: 50 anbefalte turer på Vestlandet
Forfatter: Per Lars Tonstad
Utgitt: 2010
ISBN: 9788252933048
Språk: Bokmål
Sider: 211
Forlag: Tun Forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *