Bokanmeldelse «Høstjakt» av Jørgen Gunnerud.

En annerledes elgjakt på Hadeland

Forfatteren Jørgen Gunnerud er født i 1948, og debuterte med krim-romanen «Raymond Isaksens utgang» i 1994. Andre krimbøker han har skrevet er: «Byen med det sorte hjertet», «Mistanken», «Kvinnen fra Olaf Ryes plass», «Skje din vilje», «Djevelen er en løgner», «Til odel og eie», «Selvtekt» og «Gjerningsmann: ukjent»

«Høstjakt» er forfatterens 7. krimbok. Jørgen Gunnerud fikk Rivertonprisen for denne boken i 2007.

I boken «Høstjakt» skriver forfatteren om Knut Moen som jobber i Kripos. Han skal slappe av på årets høstjakt sammen med lensmannen på Hadeland. Knut Moen har nettopp hatt en krevende drapssak nede på sørlandet, og trenger å lade batteriene.

Men allerede den første dagen på jakt, blir de avbrutt ved at at lensmannens søskenbarn har blitt drept. Det var den jakta!


En historie om en annerledes elgjakt på Hadeland.

Handlingen foregår oppe ved Toten, Lena og Gjøviktraktene og det trivelige språket i boken, bærer preg av dette. Dette gjør at leseren lever seg ekstra inn handlingen, og føler at man er virkelig er på Hadeland.

Boken handler om arbeidskonflikter, ungdommer og drap.
Personene i boken er svært godt beskrevet. Forfatteren benytter en svært artig måte å skrive på, og jeg likte godt de uttalige og vittige kommentarene.

Boken er rask å lese. Forfatteren skriver svært levende, og nye momenter dukker til stadighet opp, og spenningen stiger opp mot nye nivåer.

Dette er den første boken jeg har lest av Jørgen Gunnerud, og jeg gleder meg skikkelig til å lese flere av disse bøkene.

Dette er sagt om forfatteren:  «Jørgen Gunnerud er nasjonens fineste krimforfatter».
Bøker av Jørgen Gunnerud må bare leses!

Av Øyvind Sommerstad, 16.11.2012, kl. 18:30
Tittel: Høstjakt
Forfatter: Jørgen Gunnerud
Utgitt: 2007
ISBN: 9788205382718
Språk: Bokmål
Sider: 265
Forlag: Kolon forlag

Kommentarer er skrudd av for Bokanmeldelse «Høstjakt» av Jørgen Gunnerud.

Filed under Bokanmeldelser, Jørgen Gunnerud, Kolon forlag, Krim

Comments are closed.